Clinic ‘Bewuster Rijden’

‘Een inspirerende en interactieve dag vol met ‘oh ja-momenten’ die je helderheid geven hoe je jezelf en jouw paard het beste kunt trainen.’

Als je jezelf en/of je paard wilt verbeteren dan kun je les nemen. Dat helpt je en het geeft je focus en sturing. Maar je hebt niet iedere dag les. Waarschijnlijk rijd je in een maand vaker alleen dan dat je les hebt. Op die momenten moet je vertrouwen op je eigen gevoel en ervaring.  De ene keer gaat het super goed en kom je glunderend van trots je paard af. De andere keer baal je als een stekker want je hebt geen idee van wat je nou precies aan het doen was. Herkenbaar, toch…? Door je te verdiepen in hoe je bewuster kunt rijden, kun je alle momenten te paard – ook de dagen zonder instructeur – beter gaan benutten.

Wat kun je verwachten?

Voordat je het paard bestijgt starten we met een workshop vol inspiratie, tips en handvatten die je gaan helpen bij het rijden van je paard. Je ontdekt de elementen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van gevoel, waar jouw of jullie ‘probleem’ ligt en welke stappen je te paard kunt zetten om hierin te groeien. Vervolgens gaan we gezamenlijk in de rijbaan aan het werk met de dingen die je hebt ontdekt tijdens de workshop. Daarom is het niveau wat je rijdt niet leidend gedurende de dag. We gaan namelijk aan de slag met wat voor jou en je paard op dat moment het meest belangrijk is! Kun je niet mee rijden in het praktijkgedeelte dan is het ook mogelijk om alleen de workshop te volgen.

Wat ontdek je in de workshop?

 • Is ruitergevoel een Superpower?
 • De extra dimensie van de ruiter: Het paard.
 • De 3 succesfactoren bij het ontwikkelen van gevoel te paard.
 • Wat is momenteel jouw nr. 1 ‘probleem’  en hoe los je dit op?
 • 3 strategieën die je al rijdend kunt inzetten om je beter te focussen op het aanvoelen van je paard.

Wat gaan we doen in de praktijk te paard?

Eenmaal je rugzak vol met tips en tricks ga je over van de workshop naar het gedeelte te paard. Je gaat samen met mij aan de slag met een doel wat voor jou op dit moment het meest belangrijk is. Onder begeleiding kun je nu al deze tips en tricks gaan uitproberen tot je ze in de vingers hebt. Waar je mee aan de slag wilt gaan hangt helemaal af van jou, je paard en waar jullie op dit moment staan.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op en dan kunnen we samen alle mogelijkheden doornemen!
marlies-73-2-2

Voor wie is het?

Deze clinic is voor iedere ruiter die zijn of haar ruitergevoel wil verbeteren. Het niveau van de ruiter of het paard is niet leidend tijdens de workshop of het praktijkgedeelte. De clinic sluit aan bij wedstrijdruiters op B t/m Z niveau en recreanten die graag vooruitgang wil boeken in hun ruitergevoel en de fitheid van het paard. Alle ruiters krijgen persoonlijke tips en handvatten om hun ruitergevoel te ontwikkelen, een vertrouwde ruiter-paard combinatie te zijn en te groeien in hun samenwerking met het paard.

Manege
De clinic is ook geschikt voor manege-ruiters die meer verdieping zoeken bij het paardrijden. De inhoud van de workshop wordt aangepast op het feit dat de manege-ruiter doorgaans veel verschillende paarden rijdt. Juist het wisselen van paard vergt veel gevoel en bewustzijn in het rijden. Door de clinic te volgen krijgt de manege-ruiter heel veel persoonlijke tips in het ontwikkelen van zijn of haar gevoel, uitleg over de essentie van paardrijden en hoe dit om te zetten in met gevoel paardrijden!

Aan welke punten kun je (te paard) werken tijdens de clinic?

Het verschilt per ruiter waar je mee aan de slag wilt gaan tijdens de clinic. In de workshop ontdek je een heleboel over jezelf, over het aanvoelen van je paard en over de reacties van je paard. Je kunt aan allerlei ‘problemen’ werken of ze nu groot zijn of juist klein. Eerdere deelnemers liepen tegen de volgende dingen aan:

 • Je mindset omdat je last hebt van onzekerheid tijdens het rijden.
 • Je paard heeft een gebruiksaanwijzing en nu zitten jullie al een tijdje vast in een vicieuze cirkel.
 • Je hebt moeite met het aanvoelen en volgen van de beweging van je paard.
 • Je vindt het moeilijk om een keertwending te rijden en raakt regelmatig in de knoop.
 • Je vindt het moeilijk om te ontspannen… En daardoor je paard dus ook!
 • Je vindt het moeilijk om te voelen wanneer het paard recht of scheef is.
 • Je bent soms bang te paard en vindt het lastig om hier mee om te gaan.
 • En nog zo veel meer… Waar loop jij tegenaan en wil je mee aan de slag?
Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact met me op en dan kunnen we samen alle mogelijkheden doornemen!
Contact

Stuur een email en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie